lauantai 9. toukokuuta 2015

Uutisia pitkästä aikaa

Enpä ole tänne juuri laittanut mitään pitkiin pitkiin aikoihin. Varsinaisessa kasvatustyössä ei ole mitään erityistä tapahtunut. Laumastamme on poistunut kaksi rakasta ystävää, Turru (Runotar Duiri, slk) ja Enna (Kutrin Gemmi, lpk). Molempia kaipaan edelleen kovasti, Enna lähti tänä keväänä, joten sen poissaolo tuntuu vielä vahvana. On kuin kotona ja sydämessä olisi valtava tyhjä tila. Kotiamme asustelee siis vielä Nuuti (Runotar Fenris), Rilla (Nutukas Deictic Aria), Runo (K. Neiti Kesäheinä) ja Neemeli (K. Heinähattu).

Viimeisimmät uutiset ovat terveystutkimusten puolelta. Runo ja Neemeli kävivät lonkka- ja kyynärpääkuvauksissa. Runon lonkat B-B ja kyynärpäät terveet. Neemeli ei sitten ollut ihan yhtä hyvä, lonkat C-C ja kyynärät 0-1. Kyynärät olivat minulle yllätys, yhdelläkään koirallani ei aikaisemmin ole ollut kyynärpäissä vikaa, tosin ei niitä kaikkia ole kuvattukaan. No, Neemeli on kastroitu, joten sen lonkista ja kyynärpäistä ei tule olemaan haittaa kasvatustyön saralla, toivottavasti ei muutenkaan. Tosin C lonkat eivät ole koiriani aiemminkaan haitanneet, eikä se yksi D-lonkkainenkaan (karjisnarttuni Sumu) lonkastaan koskaan kärsinyt. Seuraavana olisi edessä silmä- ja polvitarkastus kakaroille.

Pentuja ei ole nyt suunnitteilla, mietin asiaa uudelleen sitten Runon silmä- ja polvitarkastusten jälkeen. Jos ne ovat ok, ja jos päätän vielä pentuja teettää, niin niitä ilmaantuu aikaisintaan ensi kesänä.

Nuuti täyttää nyt toukokuussa 12-vuotta, eli on vanhin koiristamme nyt Ennan muutettua sateenkaarisillalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti