maanantai 11. lokakuuta 2010

Välirikko

Eilen tapahtui kahden urospennun välillä riitaantuminen. Kätkäläinen kävi Heinähatun kimppuun kuin yleinen syyttäjä. Tilanne alkoi siitä, kun minä istuin lattialla, ja pennut pyörivät ympärilläni. Kätkä oli tunkenut itsensä syliini, ja Heinis pyöri siinä, tullen jyrsimään lahkeitani. Yhtäkkiä Kätkä hyökkäsi Heiniksen kimppuun, ja se ei ollut leikkiä. Kätkä kävi suoraan kiinni kurkkuun ja puri tosissaan, eikä päästänyt irti, vaikka Heinähattu kiljui täyttä kurkkua. Eli minä irrotin ne toisistaan. Heinis oli aivan paniikissa, ja rauhoittelin sitä.

Tilanne ei muuttunut. Aina kun päästin Heinähatun lattialle, Kätkä oli sen kimpussa, ja tilanne toistui. Nyt olen erottanut pennut kahteen laumaan, toisessa ovat kolme isoa poikaa, Kätkäläinen, Käkriäinen ja Karvajalka, jotka tuntuvat tulevan edelleen toimeen keskenään. Toisessa ovat Heinähattu ja Runo. Joudun nyt vaihtelemaan pentuja edestakaisin sisälle, ulos ja kuistille pentuaitaukseen. Harmillinen takaisku tämä, jos pentuja ei enää ollenkaan voi pitää isossa laumassa, mutta en halua stressata Heinähattua sillä, että se joutuisi koko ajan pelkäämään veljensä hyökkäystä.

Pennut ovat nyt siirtyneet nuoren koiran kastiin, eivätkä enää ole pentuja. Ja Kätkä ei tosiaankaan sovi ainakaan toisen uroksen seuraksi. Aikuisille koirille se on vielä hyvin nöyrä, samoin ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti